Nieuws
24.05.2023

Ontwerpgids luwte-oases gepubliceerd

Ontwerpgids luwte-oases gepubliceerd

BUUR Part of Sweco ontwikkelde samen met Universiteit Gent i.o.v. het Departement Omgeving een ontwerpgids met de leidende (ontwerp)principes voor het creëren van rustgevende ruimtes te midden van de drukte.

In onze groeiende steden delen we de ruimte met steeds meer mensen. Dat betekent meer kansen, maar ook meer uitdagingen zoals drukte, lawaaioverlast en overmatige hitte. Welk antwoord kunnen steden hierop bieden?

Luwte-oases zijn groene plekjes die tegemoetkomen aan de vraag van onthaasting en verstilling in de bebouwde woon- en werkomgeving. Deze kleine plaatsen brengen beschutting en hebben een hoge verblijfskwaliteit, waardoor ze het welzijn van bezoekers versterken. Bovendien dragen ze positief bij aan de biodiversiteit, het klimaat en het gemeenschapsgevoel van de buurt.

BUUR Part of Sweco ontwikkelde samen met Universiteit Gent i.o.v. het Departement Omgeving een ontwerpgids met de leidende (ontwerp)principes voor het creëren van rustgevende ruimtes te midden van de drukte. Deze gids dient als inspiratie voor lokale besturen en andere sleutelfiguren, die met luwte-oases aan de slag willen gaan.

Je kunt de ontwerpgids hier downloaden.