Onze projecten

Speellandschap Overpelt
2014 — 2015

Speellandschap Overpelt

Ontwerp en werfopvolging voor de aanleg van een speellandschap in het Heesakkerpark

BUUR i.s.m. Plant & Houtgoed werd door het gemeentebestuur van Overpelt geselecteerd voor het ontwerp en de aanleg van het Speellandschap Heesakkerpark in Overpelt.

Het Speellandschap Heesakkerpark bevindt zich in de bosrijke omgeving Bosland waarvoor in 2012 reeds een Harmonisch Park en Groenbeheerplan werd opgemaakt. De aanleg van het speellandschap kadert binnen dit plan.

Het Speellandschap is ontworpen temidden van een groene open en waardevolle plek binnen het karaktervolle bosgebied van de Heesakkerheide.

Het ontwerp heeft tot doel deze openheid te behouden en te versterken. Dit gebeurt door de aanleg van enkele groene speelheuvels en grachten gelegen tussen de heuvels.

Het spelkarakter wordt versterkt door het plaatsen van houten speelelementen die aanleunen bij de bosrijke omgeving door gebruik te maken van lokaal hout, afkomstig uit het naastgelegen bos, en speeltoestellen in FSC-gelabeld Robiniahout.

Het terrein ligt er vandaag vlak bij. Door het inrichten van het terrein in het open grasland wordt grond uitgegraven. Met deze grond worden speelheuvels gebouwd die opnieuw worden ingezaaid. Zo ontstaat een attractieve plek van groene heuvels binnen het bosgebied. Het ontwerp streeft een neutrale grondbalans na.

BUUR werkt voor deze opdracht samen met Plant & Houtgoed die enkele van de speeltoestellen zelf zullen bouwen tijdens de aanleg van het speellandschap.

 

PROJECTCODE: OSP
LOCATIE: Overpelt
PERIODE: 2014 > 2015
OPDRACHTGEVER: Gemeentbestuur Overpelt
PROJECTTEAM: BUUR i.s.m. Plant en Houtgoed
STATUS: gerealiseerd

Speellandschap Overpelt
Speellandschap Overpelt
Speellandschap Overpelt
Speellandschap Overpelt
Speellandschap Overpelt
Code
OSP
Klant
 Gemeentbestuur Overpelt
Team
BUUR i.s.m. Plant en Houtgoed
Status
Gerealiseerd