28 March 2019

Roadmap Klimaatneutraal Leuven officieel gelanceerd

Tijdens een uitverkochte conferentie werd vandaag de Roadmap Leuven Klimaatneutraal officieel gelanceerd en ondertekend door de 15 belangrijkste stakeholders in de stad.

3 images

De Roadmap 2025-2035-2050 werd opgemaakt door BUUR in opdracht van de vzw Leuven 2030 en met gewaardeerde ondersteuning van 70 experts en wetenschappers uit de stad. Vandaag werd de definitieve Roadmap versie 1.0 officieel gepresenteerd en ondertekend door Leuvense actoren zoals de stad, de universiteit, AB Inbev, KBC, VOKA en de Boerenbond. De Roadmap beschrijft gedetailleerde werven om stapsgewijs de uitstoot van o.a. gebouwen, mobiliteit, consumptie en voeding radicaal te reduceren. Het is nu aan de partners om de doelstellingen mee te vertalen in concrete acties en de uitvoering ervan mogelijk te maken.

De collectieve aanpak van Leuven 2030, waarbij stadsbestuur, kennisinstellingen, middenveld en bedrijfsleven samen werken aan klimaatmaatregelen, is een uniek model in Vlaanderen – we zijn als Leuvens bureau trots en verheugd dat we mee een steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie verhaal.

Naar de Roadmap 1.0

Artikel in Het Nieuwsblad

Related.