12 October 2017

Nieuw leven in de Potterij

BUUR is samen met Miss Miyagi aangesteld als projectregisseur om de Potterijsite in Mechelen 'terug in omloop' te brengen. De voormalige droogkuis zal een draaischijf worden voor circulaire economie op buurtniveau.

4 images

Als projectregisseur begeleiden we de tijdelijke ingebruikname als living lab circulair bouwen, maar we werken ook aan een langetermijnvisie voor de definitieve herontwikkeling van de site als labo voor circulaire economie. Als eerste stap nemen nu twee lokale vzw’s tijdelijk hun intrek in het gebouw: de Klusbib, een gereedschapsbibliotheek waar buurtbewoners allerhande klusmateriaal kunnen ontlenen, en Ko-Lab, een kollaboratief laboratorium voor ambacht, technologie, kunst en wetenschap. Daarnaast komen er lokalen die door buurtbewoners gebruikt kunnen worden voor workshops of als ontmoetingsruimte.

Het project van de Potterij is een pilootproject uit het ‘Terug in Omloop’ programma van het Team Vlaams Bouwmeester. OVAM, Stad Mechelen, Sociaal Huis Mechelen, de Thomas More Hogeschool en Vlaanderen Circulair werken hier samen om de zwaar vervuilde site een duurzame toekomst te geven.

Related.