4 May 2017

HET WONDERWOUD, de vierde groenpool van de stad Gent

BUUR tovert Oud Vliegveld om in een uniek Wonderwoud.

5 images

BUUR won de internationale ontwerpwedstrijd voor het ontwerp en de realisatie van de groenpool Oud Vliegveld in opdracht van ANB. In samenwerking met Driekwart Groen, URA en andere experten ontwikkelde het team een vernieuwd concept dat de geroerde ondergrond van het Oud Vliegveld omtovert in een uniek Wonderwoud.

Met het Wonderwoud gaat het ontwerpteam nog een stap verder dan de ambities van het ANB en de stad Gent voor de creatie van 200 hectare bos. De vierde groenpool wordt geen traditioneel landschapspark, maar een speels en groeiend woud om je permanent te verwonderen over de wisselwerking tussen ondergrond, water en natuur.

De enigmatische plek op de rand van de stad Gent en de gemeente Lochristi wordt daarom fundamenteel getransformeerd. Wat gesloten was wordt open. Wat vlak was wordt hobbelig. Wat bepaald was door de mens wordt overgeleverd aan de grilligheden van de natuur. Dat alles strak afgelijnd binnen de contouren van het opgehoogde vliegveld. Een dijk van een groenpool, die meer zal zijn dan bos. Meer natuur. Als in een woud, met meer verwondering. Welkom in het Wonderwoud!

Related.