28 August 2016

Damiaanplein vol Leuven

Vrijwilligers van BUUR maken van het parkeerplein Damiaan in Leuven een kleurige verblijfsplek.

8 images

Medewerkers van BUUR stonden mee aan de wieg van de tijdelijke herinrichting van het Damiaanplein. Tegelijk met het nieuwe circulatieplan voor de binnenstad van Leuven, verdwenen ook de parkeerplaatsen op dit plein en ontstond ruimte voor een radicaal nieuw gezicht. Samen met de drie omliggende scholen en de buurtbewoners werd een pop-up plein ontworpen bestaande uit een kleurig diagonaal pad, zitelementen, bomen, een schaakbord en een volleybalveld. Het kleurig pad werd door de buurtbewoners en de mensen van BUUR samen geschilderd.

De herinrichting van het plein zorgt voor een nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt, maar creëert ook een veiliger schoolomgeving waar wandelende en fietsende scholieren resoluut voorrang krijgen op het autoverkeer.

Het engagement van BUUR voor het Damiaanplein past binnen onze activiteiten als een van de bezielers van Straten Vol Leuven. Voor de inrichting van het plein werd samengewerkt met de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en Wouter Nilis voor het ontwerp van de zitelementen.

Related.