26 July 2018

BUUR wint ontwerpcompetitie stadsplein Steenakker in Wervik

BUUR heeft de wedstrijd gewonnen voor de herinrichting van het Steenakkerplein, nu een parking maar hopelijk weldra een gezellig en groen stadsplein!

4 images

Steenakker heeft een strategische positie in de publieke ruimte structuur van de stad Wervik. Het plein ligt op de belangrijke as tussen het station en de heringerichte Leie-oevers en is door zijn wisselende pleinfunctie als markt, parking of evenementenplein een plaats waar veel mensen uit de stad en de regio naartoe komen. Het stadsplein mist vandaag vooral ruimtelijke identiteit, economische aantrekkingskracht en verblijfskwaliteit.

BUUR formuleert een duurzaam antwoord op deze tekorten en zet in op een groen, geordend plein met bijzondere zitplekken, open marktruimte, parkeer-pockets en geaccentueerde zichten op historische gevelwanden. Steenakker wordt zo een karaktervol stadsplein dat doorloopt van gevel tot gevel, met gezellige ontmoetingsplekken, divers groen en voldoende ‘ademruimte’ voor economische activiteiten. Steenakker – van stenige akker naar warme ontmoetingsplek.

Related.